Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bris cerviksa


Autor Poruka

anja

18.07.2002. 08:35

Poštovana dr.Kupešić,

radila sam bris cerviksa i pronađen je entercoccus faecalis i Klebsiella pneumoniae. Za ovu drugu nikada nisam do sada čula pa mi molim Vas objasnite o kakvim bakterijama je riječ i koliko su one opasne budući da sam trudna 14tj+3 i trebam li piti antibiotike jer nije naveden broj tih bakterija i s obzirom na trudnoću ili će same nestati.
Intimnu higijenu održavam dva put dnevno sredstvom za intimno pranje ( Higiea ) pa me zanima što bi još trebala poduzeti da spriječim njihovo nastajanje.

Zahvaljujem se unaprijed.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

18.07.2002. 20:50

Poštovana,
Klebsiella spada u skupinu gram negativnih bakterija koje mogu uzrokovati teške upale mokraćnog mjehura, rana, dišnih puteva. Klebsiella i enterok zahtijevaju primjenu antibitoske terapije, kako ne bi došlo do komplikacije urinarne infekcije i širenja infekcije na plodove ovoje i plodovu vodu Također bih Vam preporučila da nakon jednomjesečne pauze (nakon upotrebe Nolicina) učinitie kontrolnu urinokulturu kako biste se uvjerili u negativizaciju upalnih promjena u Vašem mokraćnom sustavu.
Osim antibiotskog liječenja savjetuje se provoditi obilnu hidraciju (piti najmanje 2 litre tekućine) i paziti na spolno prenosive bolesti.