Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bris vagine bakterioloski an+


Autor Poruka

macarena

23.08.2019. 16:00

Molim Vas da mi pojasnite ovaj nalaz.
Zabrinuta sam vec, ginekologica kaze da nije nista opasno.

Sreptococcus beta haemolyticus grupe b nalazi
Amoksicilin S
Azitromicin S
Klindamocin S
Nitrofurantoin S
Sulfametoksazol + trimetoprim S
Tetraciklin R

Pila sam antibiotike amoksicilin 10 dana. Jos me malo pecka dole, kaze da je to normalno.

Unaprijed zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

24.08.2019. 16:00

Poštovana, streptokok u cervikalnom brisu i rodnici potrebno je liječiti samo u trudnoći ili prije operacije. Rodnica nije sterilna i u njoj živi veliki broj bakterija među kojima je i streptokok i liječenje nije potrebno, osim u spomenutim slučajevima.

JovanaLela12

09.12.2019. 21:10

Postovani,
Da ne otvaram novu temu napisati cu ovdje.Naime,par dana pred menstruaciju osjecam blagi svrab ulaza u vaginu,ali samo to mjesto.Sekreta na grlicu nemam,tj neznatno,shodno tome nekad ostane na gacicama trag kao i svakoj curi.Miris izgled normalan.Svi brisevi su uradjeni:hlam,ure,miko,trihomomas,gonokok,bakterije aerobne i anaerobne cerviksa vagine,hpv visokorizicnistepen cistoce nema upalnih celija samo intermedijarna flora..Papa dvojka ali tu su granulociti koji ulazuju na na neku infekciju.Kolposkopska slika je mozaik,blagi i aw epitel..Sta mislite sta mi mogao piti uzrok tom blagom svrabu par puta mjesecno pred menstruaciju?

Ivo Balenović, dr. med.

10.12.2019. 13:55

Poštovana, svrbež je čest simptom gljivične upale. Gljivice normalno žive u rodnici (i na tijelu) ne izazivajući nikakve smetnje. U situacijama kada se poremeti normalna mikrovaginalna flora (pad imuniteta, terapija antibioticima, uporaba kozmetičkih preparata...) one porastu više od uobičajenog, te uzrokuju simptome.