Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


brisevi


Autor Poruka

mira

19.03.2002. 11:20

postovana doktorice.
Kod vas planiram IVF(ICSI) u sijecnju sam radila papa nalaz kod vas i on je bio:upala ,promjene na stanicama,stanice cilindricne,skvamozne,endocervikalne,leukociti nesto,mijesana flora.Potrosila sam geonistin vag. i nije mi dobro osjecam neki pritisak dolje.Vi ste mipreporucili da napravim briseve ja i suprug nalaz je tu:EJAKULAT-patogene bakterije nisu izolirane.
URIN-kulture ostale sterilne.
Chlamydija trachomatis-negativna
Microplasma hominis-nije izolirana
Ureaplasma urealyticum -nije izolirana
Kultivacija aerobna-patogene bakterije nisu izolirane
Kultivacija anaerobna-patogene bakterije nisu izolirane
(uputno je uzorak poslati u transportnom mediju)sta bi to znacilo
Jos samo moj nalaz Urinokulture:ukupan broj zivih organizamau 1ml urina je 10 na3,Sappofitna flora.molila bi sta dalje raditi ikakva terapija .zahvaljujem.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

20.03.2002. 13:16

Poštovana,
S obzirom na uredan rezultat cervikalnog obriska i mikrobiološke analize ejakulata i urina u supruga nije potrebno provoditi antibiotsko liječenje. Možete se pripremati za postupak izvantjelesne oplodnje metodom mikroinjekcije prema dogovoru. Ukoliko će smetnje perzistirati preporučila bih dodatni ultrazvučni pregled kako bi se isključilo postojanje cističnih struktura koje mogu izazvati simptome koje navodite.