Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

Tihana

19.03.2002. 13:42

Poštovana dr. Kupešić,
18. i 19. dana ciklusa mi se pojavio iscjedak smeđe boje (vjerojatno sam malo krvarila). Nakon ta dva dana je prestalo i sad je sve o.k..S obzirom da već 3 godine uzimam Diane 35 i da mi se to nikada do sada nije dogodilo, je li to normalno ili da odem na pregled? Prošli mjesec sam zaboravila 24h uzeti 1 tabletu pa sam uzela 2 odjednom i iako je nastupilo malo krvarenja (slično ovome od sada) to je prestalo i menstruacija je nastupila redovno. Možda je to od toga?
P.S.U povijesti, prije godinu dana sam imala HPV i liječena sam sumamedom te je zadnji papa-test od prije 4 mjeseca b.o. Ima li to možda veze?
Puno,puno hvala, Tihana

Doc. dr. sc. S. Kupešić

20.03.2002. 13:10

Poštovana,
Iscjedak smeđe boje sredinom ili pred kraj ciklusa može biti uzrokovan infekcijom, krvarenjem iz cerviksa ili smanjenjem razine hormona u krvi. Da bi se primjereno djelovalo na uzrok prethodno je potreban ginekološki pregled u spekulima, ultrazvučni pregled i Papa nalaz. Po potrebi liječnik će ordinirati daljnje smjernice u obradi. Za napomenuti je da ste u ciklusu kada se javilo krvarenje propustili uzeti jednu tabletu i potom odmah uzeli dvije, što treba uzeti u obzir prilikom obrade.