Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


brisevi


Autor Poruka

Ivy

21.06.2002. 09:28

Poštovana dr.Kupešić,

u 5tj.trudnoće sam otkrila, nakon što sam naparvila briseve nakon laparaskopije s drillingom da imam ureaplasmu ( do sada nikada nije bila pozitivan ) i E.coli ( s njom se već dugo borim i uvijek se vraća ).

Popila sam eritromicin 4x0,5 -10dana i nakon 3 i pol tjedna svi su brisevi uredni.
Zanima me kolika je opasnost da se opet vrati i što mogu poduzeti da to spriječim?

U ponedjeljak, 24.06. ulazim u 11tj. i do sada nemam nekih značajnih tegoba i pojačanih simptoma trudnoće ( osim povećanih grudi i povremeno osjećaj kiseline u grlu odnosno težine u želucu pa mi to smanjuje apetit )
Na pregled planiram ići u 12tj. a do tada me kopka da li je sve u redu s trudnoćom i imali razloga za zabrinutost

Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

21.06.2002. 18:01

Poštovana,
Tijekom trudnoće savjetovala bih da ponovite bakteriološki nalaz s naglaskom na Ureaplasmu kako bi se isključio recidiv ovog infekta. Što se tiče preventive preporučila bih da upotrebljavate kondom tijekom spolnog odnosa i pojačate uobičajene higijenske navike (prilikom korištenja javnih toaleta, kupališta i sl).
Vaši simptomi (osjećaj kiseline, žgaravica, te pomanjakanje apetita) javljaju se u stanovitog broja pacijentica i ne moraju Vas zabrinjavati. Očekuje se da će opisani simptomi biti bitno reducirani nakon 12. tjedna trudnoće.