Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Candida


Autor Poruka

Teaaa4321

14.07.2020. 10:15

Postovani,
Naime,mjesecima unazad imam vaginalnih problema, i kako god ih ljecila uvijek bi se vracali.
Oduvijek imam taj isjedak, ali on mi nikada nije predstavljao problem jer je bio umjeren i blag bez dodatnih simptoma. Do prije par mjeseci sve je bilo u redu, dok nisam prvo dobila Candidu, (sirasti iscjedak bez mirisa sa svrbezom i peckanjem), ginekolog mi je bio pripisao vaginalete Arilin (2 komada) i kremu canesten, i nakon koristenja toga osjecala sam se bolje, imala sam nakon toga odnose i opet su mi se vratili isti sipmtomi, i doktor mi je pripisao geonistin vaginalete i kremu canesten. I napokon se izljecim!
Bila sam mirna svega 2 tjedna, do prije 2 dana, dok nisam osjetila ponovo peckanje, i na svoju ruku sam se namazala plimycolom (zamjena za canesten kremu) misleci kako ce mi pomoc, no imam osjecaj da mi je odmoglo, danas mi se pojavio jak zuckasti iscjedak, sa neugodnim mirisom (nisam imala neugodan miris rodnice godinama), i sad me pecka i svrbi i uz to miris me taj proganja. Sto ciniti? Da li mi je pripisao losu terapiju ili nedovoljno jaku pa mi se konstantno vracaju problemi ili sam ja sada pogorsala mazanjem kreme? Stvarno sam ocajna, pazim zaista na higijenu, perem samo sa kupkom za intimnu iz ljekarne na prirodnoj bazi za normalan ph.. molim vas dajte mi neki savjet kako si pomoci.. sto bi mi to moglo biti da mi se konstanto vracaju gljivice i sada ovo ne znam sta je, ocito upala bakterijska. Hvala unaprijed na odgovoru, lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.07.2020. 10:35

Poštovana, neugodan miris obično prati bakterijsku upalu, dok je za gljivice karakterističan bijeli sirasti iscjedak uz peckanje i svrbež. Savjetujem neku od vaginaleta šireg spektra (Polygynax, Macmiror complex...) koja će djelovati i na bakterije i gljivice. Savjetujem i antikandida dijetu (izbjegavanje šećera, gaziranih sokova, suhomesnatih i pekarskih proizvoda...)