Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carcinoma planocellulare


Autor Poruka

Dijana

06.03.2002. 12:17

Clanu porodice (1937 godiste) dijagnosticiran je ca vaginae cum metastaticum. Papa test ukazuje na abnormalnost epitela na skvamoznim stanicama i to: carcinoma planocelluulare. Hormonska procjena vaginalnog razmaza nije moguca zbog upale. Pacijentica je od 2000. godine tri puta operirala tumor mjehura gradus II/III i ima veoma jake bolove. Molim Vas za pojasnjenje mogucih metoda lijecenja i eventualnu uspjesnost totalne amputacije mjehura i uterusa. Nakon prve operacije mjehura, pacijentica je imala tretman zracenjem.

S postovanjem

Doc dr. sc. S. Kupešić

06.03.2002. 20:24

Poštovana,
Radikalni i mutilirajući operacijski zahvati (poput odstranjenja mokraćnog mjehura i ginekoloških struktura) u uznapredovalom stadiju zloćudnih tumora imaju visoki rizik. Uspjeh operativnog zahvata ovisi o stupnju proširenja primarnih zloćudnih neoplazmi i prisustvu udaljnih metastaza. Ukoliko se radi o invaziji okolnih struktura tada je ovakav zahvat nužan kako bi se očuvale vitalne funkcije Vaše rođake. U svakom slučaju, na temelju Vašeg opisa radi se o teškom pacijentu koji zahtijeva skrb u visoko specijaliziranom onkološkom centru (za fokusom djelovanja na području ginekologije i urologije).