Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carski rez


Autor Poruka

jasna

25.01.2002. 20:58

Poštovani !
Prije tri godine imala sam ginekološku operaciju gdje mi je odstranjeno nekoliko večih i manjih cista, jajnik i jajovodi.Ostavljena je maternica i pola jajnika s lijeve strane . Sada sam u devetom mjesecu trudnoče , ponovo nakon 17 godina .Porod će najvjerojatnije biti carskim rezom .Inače imam nizak tlak (100/60) pa tako i sad u trudnoči . Strah me je anestezije jer sam iza operacije teško je podnijela (imala sam nesvjestice ).Zanima me postoji li neka vrsta lakše anestezije i koliko se vremenski ostaje u intenzivnoj njezi iza carskog reza ? Nakon koliko vremena se može vidjeti beba , te kada se može početi s dojenjem ?
S poštovanjem ?

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.01.2002. 14:38

Poštovana,
U većini rodilišta postoji mogućnost izvođenja carskog reza u spinalnoj anesteziji koja omogućava da promatrate porod i odmah vidite Vaše dijete. Svakako, trebate se interesirati da li je moguće trudnoću dovršiti na ovakav način u bolnici u kojoj Vi kontrolirate trudnoću, te porazgovoriti s Vašim liječnikom i anesteziološkom ekipom o ovoj mogućnosti. Što se tiče dojenja, naše iskustvo je da se 24 sata nakon operativnog dovršenja trudnoće (carskog reza) donosi beba kako bi se pokušao ostvariti kontinuitet laktacije.