Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carski rez?


Autor Poruka

Cristiana

15.04.2003. 11:51

Postovana Dr Kupesic, sada sam u 30. tj trudnoce. Imam kcerku od 4 godine koju sam rodila u Arapskim Emiratima u Americkoj vojnoj bolnici elektivnim carskim rezom zbog preuske zdjelice. Carski rez je napravljen u 38 tj, kcerka je imala 2,620 kg i 48 cm. Sada se pregledavam u drzavnij ginekoloskoj ordinaciji, odlazim na preglede, beba je velika i zdrava (1,350 kg u 28.tj), ali doktor mi je rekao da 'te gluposti puput elektivnog carskog reza kod nas ne postoje' te da cu morati roditi vaginalno. Pitam se otkud mu tolika arogancija, ako je i sam amercki vrhunski strucnjak rekao da imam 90% sanse za carski rez zbog velicine zdjelice. Moj me dr nikome ne zeli uputiti te kaze da cu u bolnicu kada za to bude vrijeme te da ce se tek nakon nastupanja 1. faze poroda donijeti odluka za ili protiv carskog reza. Pitam se kako da se postavim, kome da odem i koga da pitam? Da odem sama u Rijecku bolnicu i tamo pitam dr-a za misljenje? Ako nisam mogla roditi dijete od 2,620kg kako da rodim dijete koje ce pri punom terminu imati oko 3,800-4 kg? Razocarava me ova arogancija i neprofesionalnost nasih doktora te nimalo volje da se rodilji izadje u susret. Unaprijed Vam zahvaljujem,
Cristiana

Prof. dr. Josip Djelmiš

01.05.2003. 16:33

Poštovana Cristiana,
Vi ste u pravu, uska zdjelica je trajna indikacija za carski rez. Preporučam Vam da se javite prof. Petroviću, Ginekološka klinika, Rijeka.