Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


chlamydia


Autor Poruka

duda

14.04.2002. 12:22

Zahvalila bih se za sve odgovore koji bi mogli da mi pomognu u informisanju o bakteriji pod nazivom chlamydia.
Uradila sam pre tacno tri meseca sve preglede kod ginekologa i ispostavilo se da su mi svi nalazi sem onog na chlamydiu ispravni.Sprovedena mi je terapija antibioticima i posle nje nisam isla na pregled jer mi je ginekolog rekao da moram da sacekam da prodje izvestan period da bi se sa sigurnoscu moglo utvrditi da li sam se ocistila jer nekada i mrtve bakterije mogu da pokazu pozitivno na testu.
Posle terapije nisam imala nikakvih tegoba ali mi se poslednjih dve,do tri nedelje pojavio vrlo redak iscedak,pritisak u donjem delu stomaka i povremeno probadanje.Sto je najcudnije ,grudi su mi otecene i osetljive na dodir.
Interesuje me,obzirom da partner i ja od perioda posle terapije,ne koristimo zastitu,da li bi i on trebao da se proveri?
Koje bih sve testove trebala jos da uradim,i sta znace sve ove pojave(kao otecene grudi,pritisak u stomaku,itd?)

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 16:44

Poštovana,
S obzirom da je dijagnostika i lječenje klamidijske infekcije bilo prije tri mjeseca preporučila bih da ponovite bris cerviks na chlamydiu, a mikrobakteriološke pretrage urina i ejakulata mogu se učiniti i u Vašeg partnera. Nadutost dojki i donjeg dijela trbuha može se zamijetiti u periovulacijskom periodu, kao i u slučaju postojanja funkcionalnih cista. Ukoliko je ovakvo stanje povezano s izostankom menstruacije svakako treba isključiti ili potvrditi trudnoću.