Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

sanja

14.04.2002. 14:52

Već treći mjesec nakon mjesečnice imam bolove u lijevoj dojci. Bol nije jake ali se prenosi i na lijevu ruku. Samopregled često obavljam ali ne uspjevam pronaći nikakvu razliku obzirom na desnu dojku. Zabrinjava me činjenica da sam prije 5 godina a zatim prije 12 godina imla upalu limfnih čvorova u lijevom pazduhu. Javljaju se male kvržice koje se same povuku, uvijek u vrijeme kada imam psihičke (životne) probleme.
Imam 30 godina.
Da li postoji povezanost limfnih čvorova sa dojkom i kakve općenito bolesti dojke postoje.
Unaprijed hvala. Sanja.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 16:41

Poštovana,
S obzirom na prethodne anamnestičke podatke vezane uz upalne promjene limfnih čvorova u pazušnoj jami, svakako preporučam osim samopregleda dojki i konzultacijski pregled stručnjaka koji se bavi problemom dojke. Uvjerena sam da će on osim palpacijske pretrage savjetovati i ultrazvučni pregled koji će razjasniti prirodu bolova u dojci. Povećanje limfnih čvorova najčešće se povezuje s mastitisom od dobroćudnih lezija, a ne smije se zanemariti i povezanost uveaćanih limfnih čvorova sa zloćudnim tumorima dojke.