Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest


Autor Poruka

Tea

23.04.2002. 21:58

Postovani!
Imam 21 godinu i pijem cilest tablete vec 7mj. Ovaj mjesec zaboravila sam popiti jednu tabletu pa sam popila drugi dan. i nakon toga opet nisam popila iduci dan. Tj u 4 dana popila sam dvije tablete. Peti dan dobila sam mjesecnicu koja je drugacija nego do sada iako sam ju trebala dobiti tek za desetak dana. Mjesecnica je drugacija, nekako je tamnija nego da sad. Pa me zanima kolko ce to dugo trajati i da li sam sad poremetila svoj ciklus i kako da nastavim piti sad tablete ponovo.
Hvala!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.04.2002. 13:09

Poštovana,
Ukoliko zaboravite popiti tabletu Cilesta uvijek je poželjno tijekom narednog dana popiti dvije tablete Cilesta. Tako ste u razmaku od četiri dana trebali popiti četiri tablete (dvije tablete svakog drugog dana). Prva tableta Cilesta se uzima petog dana krvarenja, pije se redovito svaki dan u isto vrijeme tijekom 21 dana. Nakon sedam dana pauze se nastavlja sa sljedećim ciklusom oralnih kontraceptiva (bez obzira na krvarenje). Ukoliko imate problema s redovitim uzimanjem tableta, preporučam Vam da si postavite alarm na mobitelu koji će Vas svaki dan u isto vrijeme podsjetiti na redovito uzimanje tableta ili ih uzimajte svaki dan u vrijeme u kojem Vam se toga najlakše sjetiti.