Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Savjet


Autor Poruka

Nina

23.04.2002. 21:54

Draga doktorice Kupešić, obračam Vam se za savjet.

Oduvijek imam jako bolne menstruacije, ponekad nepodnošljive. Cikus mi također nije redovit, menstruacija mi traje oko 5 dana, ali dolazi po nekoliko dana (4-5 dana) prije ili isto za toliko dana kasni. Imam 26 godina, suprug također, u braku smo 8 mjeseci i sad bi željeli dijete. U posljednja dva ciklusa nismo ostvarili trudnoću. Dali je to zabrinjavajuće. Do sada sam samo jednom bila kod ginekologa i to prije nekoliko godina, tada je sve bilo u redu, osim neke lagane upale i tada sam koristila vaginalete. Koje bi nam Vi pretrage preporučili prije željene trudnoće? I dali su moji neredoviti ciklusi zabrinjavajući?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.04.2002. 13:13

Poštovana,
Preporučujem Vam da se obratite područnom ginekologu koji će obaviti osnovne pretrage (gin. pregled i papa test). Ukoliko je nalaz uredan može se očekivati da ćete u slučaju uredne frekvencije spolnih odnosa ostvariti trudnoću u roku od godine dana. Ako Vam se niti nakon tog razdoblja ne desi željena trudnoća, savjetujem Vam da se obratite u ustanovu specijaliziranu za problem bračne neplodnosti gdje će se učiniti detaljna obrada i muškog i ženskog faktora neplodnosti.