Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest


Autor Poruka

MARIJA

03.02.2002. 20:22

Počela sam ih piti lani u travnju, a prekinula sredinom listopada. Nakon koliko vremena se tijelo "vraća u normalno stanje" i nakon koliko vremena mogu imati dijete? Inače od tada imamo odnose bez zaštite, ali nikako da ostanem trudna...Zadnji Papa mi je bio IIIA/IIIB+HPV, i inače, to mi je prva slična (i jedina bolest). Imam 20 god.

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.02.2002. 22:27

Poštovana,
Što se tiče primjene oralnih kontraceptiva, ovo razdoblje smatra se dostatnim da počnete razmišljati o planiranju trudnoće. Ipak, moram Vas upozoriti da je odstupanje u Papa nalazu prilično ozbiljno te da ono iziskuje redoviti nadzor u smislu ponavljanja Papa testa i liječenju svake infekcije u genitalnoj regiji. Također Vas moram upozoriti da lokalne upalne promjene mogu dovesti do problema sa zanošenjem naročito u slučaju kombiniranih infekcija (npr udružene klamidijske infekcije koja može onesposobiti prohodnost jajovoda).