Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest i krvarenje


Autor Poruka

Ana

02.05.2002. 07:24

Poštovana dr. Kupešić,

Ovaj sam ciklus počela s uzimanjem kontracepcijskih pilula Cilest i sve je bilo u redu do jučer. Iako su mi u pakiranju ostale još 2 tablete, ja sam već jučer počela blago krvariti (svijetlo crvena krv u tragovima). Napominjem da se radi o prvom ciklusu korištenja Cilesta, ali koristila sam ga i prije ove pauze, ali nikada nije bilo ovakvih problema te se upravo zbog toga i brinem. Radi li se o probojnom krvarenju? Hoće li to krvarenje stati nakon menstruacije ili će se produžiti i u slijedećem ciklusu? Koliko ciklusa bih još trebala koristiti Cilest da se sve ponovo normalizira prije nego u potpunosti prestanem uzimati pilule?
Unaprijed hvala na Vašem odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.05.2002. 13:07

Poštovana,
Preporučila bih nastavak primjene Cilesta te se ne morate brinuti da će se ovakovo krvarenje pojaviti i u narednom ciklusu. Ukoliko do njega ipak dođe nastavite primjenjivati tablete te se može očekivati da će se nakon 2-3 mjeseca stanje u potpunosti normalizirati. Ukoliko ćete navedene smetnje imati i nakon preporučenog perioda opservacije, preporučila bih da učinite ultrazvučni pregled kako biste isključili postojanje funkcionalne ciste koja bi mogla biti uzrokom opisanih tegoba.