Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest pilule!! Sigurnost?


Autor Poruka

Leon

07.02.2002. 23:43

Molio bi vas da mi odgovorite jer zabrinut sam i to jako. Ja i moja djevojka spavamo vec nekoliko mjeseci. Ona od pocetka pije cilest tablete na nagovor svoje mame da ode ginekologu koji joj je to prepisao. Do tada je imala neredovite mjesecnice ali kad je pocela piti cilest nije joj kasnila nikad vise od kojih dva sata. Evo sad joj kasni vec cijeli dan i malo je zabrinjavajuca atmosfera u nasoj vezi. Molio bi vas da mi odgovorite kolka je mogucnost da je trudna? Pilule pije redovito. I ne koristimo se kondomima i iako ona pije pilule ja sam uvjek pazio. Molim vas jedan strucan odgovor

Unaprijed zahvalan!!

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 23:17

Poštovani,
Ukoliko Vaša djevojka redovito troši oralne kontraceptive (nije došlo do neredovitosti primjene tableta) postoji minimalna šansa da se radi o trudnoći. U korisnica kontraceptiva rijetko se javlja kašnjenje menstruacijskog krvarenja te se u tom slučaju savjetuje učiniti ultrazvučni pregled (kojim se može ustanoviti postojanje funkcionalne ciste koja može uzrokovati kašnjenje menstruacije) i po potrebi hormosnka analiza i određivanje beta hCG-a.