Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV


Autor Poruka

ani

07.02.2002. 23:07

Postovana !
Prije dvije godine mi je dijagnosticiran CIN I/II ,sa HPV-om.Redovito,svaka 4 mjeseca idem kod ginekologa.Prva terapija mi je bila "Betadine" vaginalete sa interferonskom masti.Nakon toga Papa mi je bio CIN I bez HPV-a.Nakon 6 mjeseci nalaz je opet bio Sa HPV-om,nekada je CIN I nekeda CIN II.Uglavnom,da vam sada ne iznosim svaki nalaz zasebno,ponekad je 1,ponekad 2 ali uglavnom je prisutan i HPV.Od ostalih pretraga ,ginekolog mi svaki puta radi i kolposkopiju,bila sam i na biopsiji gdje su uzeta 2 uzorka s tim da je jedan bio uredu,a na drugom je nadeno zadebljanje do polovice uzorka.Na tipizaciji sam bila 3 puta u Zaraznoj bolnici ,i sva tri puta je nalaz bio negativan.S obzirom da imam 21 godinu,moj ginekolog ,s kojim sam inace jako zadovoljna,mi ne preporuca nikakve zahvate,nego redovnu kontrolu,no moram priznati da mi je vec pomalo dosadilo stalno ici na preglede, i nikada u principu nista konkretno znati.
Mene zanima sto Vi preporucate kao terapiju,konizaciju ili redovite preglede,te da li mislite jeli HPV prisutan, so bzirom na negativne tipizacije?
Unaprijed Vam se zahvaljujem

Doc dr. sc. S. Kupešić

10.02.2002. 23:21

Poštovana,
Ukoliko tipizacija HPV-a nije pokazala prisustvo virusa , promjene na Papi mogu biti posljedica druge vrste infekcija koja može uzrokovati CIN I -III. Na temelju sustavnih pretraga Vaš ginekolog smatra da nema razloga da se poduzme agresivnije kirurško liječenje i u svakom slučaju dijelim njegovo mišljenje da svaku leziju koja se može konzervativno tretirati valja pokušati liječiti na manje agresivan i što poštedniji način, prvenstveno respektirajući Vašu mladu reprodukcijsku dob.