Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin I


Autor Poruka

iva

20.12.2001. 22:27

Poštovana doktorice,prije pet mjeseci radila sam papa test koji je pokazao Gardnerella vaginalis,nedavno sam ponovila papa test čiji je nalaz bio displasia levis-CIN I.Od terapije sam dobila sumamed caps.
500mg dvije kutije,medasol vag.,geonistin vag.i albothyl vag.
Molim Vas da mi objasnite na koji način je moglo doći do ovih infekcija,
koliko je opasan zadnji nalaz papa testa ?
Što dalje poduzeti?Unaprijed zahvaljujem.

Doc dr. sc. S. Kupešić

24.12.2001. 12:09

Pošovana gospođo Iva,
Rezultat prethodnog Papa nalaza ne treba Vas zabrinjavati i terapija koju ste primjenili smatra se dostatnom za infekciju koju ste naveli. Ipak bilo bi uputno provjeriti Papa nalaz, te u slučaju perzistirajuće infekcije ev. učiniti ciljane cervikalne obriske na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe. Gardnerella vaginalis nerijetka je vaginalna infekcija koja se prenosi spolnim odnosom, a izaziva iscjedak neugodna mirisa (poput ribe), a ponekad peckanje i svrbež u području genitalne regije. Smatra se da je ova infekcija višestruko češća kod pacijentica koje koriste intrauterini uložak (spiralu).

iva

24.12.2001. 20:50

Hvala Vam na odgovoru i sve najbolje povodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana,te sve najbolje u budućem privatnom i poslovnom životu.