Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN II


Autor Poruka

Lidija

20.03.2002. 12:01

Telefonom mi je javljen rezultat Papa testa CIN II, te moguca klamidija, zbog koje sam u slijedecih nekoliko dana narucena na bris.
Imama 27 godina, jednom sam rodila prije 2,5 godine, planiram jos djece. Moram priznati da me rezultat papa testa jako uznemirio, cula sam da se CIN II obicno rjesava konizacijom, molim Vas da mi odgovorite da li je konizacija jedino i najcesce rjesenje, postoji li kakava metoda lijecenja, te kakve su mi sanse za ponovnu trudnocu. I kako se lijeci klamidija?

Unaprijed zahvaljujem.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

21.03.2002. 08:08

Poštovana,
Dok nemate rezultate detaljne obrade koji uključuju mikrobakteriološku analizu (cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe) i identifikaciju humanog pailoma virusa , ne mogu Vam dati podataka o daljnjem slijedu dijagnostičkih i terapijskih mjera u Vašem slučaju. CIN II se u nekih paciejntica uspješno liječi konzervativnim metodama i ne zahtijeva kirurški pristup, dok se u drugih pacijentica može javiti progresija nalaza i kirurško liječenje smatra se nezaobilaznim rješenjem.