Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cista na lijevom jajniku


Autor Poruka

Puz

09.06.2022. 13:50

Postovani,
imam pitanje u vezi ciste na jajniku. Od travnja sam cesto bila kod ginekologa jer mi se dva puta pojavilo izvanmenstrualno krvarenje. Zakljucak je bio da su se poremetili hormoni kao i mogucnost perimenopauze (imam 33 godine). Hormoni nisu vadeni, zakljucak na temelju simptoma i vrlo tankog endometrija. Na pregledu u svibnju otkrivena mi je cista na lijevom jajniku. Bila sam kod dva ginekologa u At i Hr. Smatraju da je cista bezopasna i da ce sama otici. No nakon citanja na internetu meni se bas ne cini bezopasnom. Nalaz UZV: LO cisticna tvorba heterogene ehogenosti 42×39 mm sa rubnim protokom. Nisu me slali na nikakve dodatne pretrage samo kontrola u 7.mjesecu. Sada mi i menstruacija kasni. Molim Vas za misljenje.

Puz

09.06.2022. 22:05

U meduvremenu, danas, sam opet bila kod ginekologa jer nisam imala mira i on je rekao da se cista smanjila i da je sada samo 16 mm. Rekao je doci za mjesec dana da vidimo je li potpuno nestala. Smatrate li da je to u redu ili se ipak trebam brinuti?

Ivo Balenović, dr. med.

10.06.2022. 11:20

Poštovana, vjerojatno neprsnuti folikul. Nije ništa opasno.