Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cistit


Autor Poruka

Zorana

27.07.2002. 17:12

Postovana dr.Kupesic,

Prije 5god. imala sam hemoragicni cistit od E.coli, javljao se svakih 6mj. sa ne toliko izrazenih simptoma, zatim ga nije bilo dulje vrijeme, da bi se javio u mjesecu (12.2000) kad sam pokusavala zanijeti, zanijela sam i nije ga bilo dok sam bila trudna. Posljedna dva puta se javlja poslije snosaja u vidu boli pri kraju uriniranja i osjet da nisam zavrsila sa istim. Pokusavam ga se rijesiti uzimanjem vise tekucine, ali mi bas ne ide od ruke. Buduci da prije nije bio povezan sa snosajem, a sada da, dali je to ipak, kako ga nazivate, "cistit medenog mjeseca" i ima li trajno resenje za njega, jer necu vise antibiotike, a jos manje da se pribojavam seksa? Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

28.07.2002. 09:04

Poštovana,
S obzirom na subjektivne smetnje koje ukazuju na urinarnu infekciju i upalnu mokraćnog mjehura (cistitis) preporučila bih da učinite slijedeće pretrage:
1. urin sa sedimentom, 2. urinokulturu s antibiogramom, 3. kompletnu krvnu sliku sa sedimentacijom.
Nakon uvida u učinjene pretrage zaključiti će se o optimalnoj terapiji (u slučaju upale ciljani antibiotici koji će riješiti Vaš problem). U slučaju da se ne identificira infektivni uzročnik liječnik će Vam preporučiti kako sanirati opisane smetnje (primjena urološkog čaja, dopunske ginekološke pretrage i sl)