Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


COLPOCERVICITIS


Autor Poruka

Tasha

06.02.2002. 22:37

POSTOVANA DOKTORICE,

dugo godina, skoro 6, imam ranicu na grlicu materice; infekcije su vrlo uporne, pokusavano je raznim terapijama izleciti, ali sto konzervativnijim posto nisam radjala iako mi je 35. Papa je tokom svih ovih godina II, biopsija; leucoceratosis epiteli portionis vaginalis cum cervicitis chronica, zadnji Papa je II uz inflamaciju a kolposkopijom je utvrdjeno; exocerviks prekriven plocastim slojem epitela a oko Ekn (ili EKO, ne mogu dobro da procitam )- otvorenog tipa. trenutno lecim VI grupu Nistatinom. kakav je Vas savet za terapiju, da li je konizacija jedini siguran metod (doktor sumnja na HPV, ali u nasem gradu se ne rade takva ispitivanja niti tipizacija),i da li sa svojim dugogodisnjim partnerom treba uvek da koristim kondom? Unapred hvala.

Doc dr. sc. S. Kupešić

07.02.2002. 16:08

Poštovana,
Pošto nemate definitivnu dijagnozu i niste učinili tipizaciju na HPV, a promjene u nalazu Pape progrediraju preporučam redovitu kontrolu i prema mogućnostima saniranje nalaza. U ovisnosti o rezultatu kolposkopije Vaš liječnik može preproučiti terapiju laserom, LLETZ, konzervativno liječenje ili konizaciju. S obzirom da nemam uvida u konkretne dokumente i sama nisam učinila pretragu ne mogu Vam dati detaljnije upute i usmjeriti Vas na stanoviti zahvat jer njegov odabir i opseg ovisi o prije spomenutim faktorima.

Tasha

11.02.2002. 23:20

Postovana doktorice,

zanima me sta uopste znaci Papa II, jer to mahom imaju sve moje poznanice ali se smatra da je rezultat dobar i da nije za lecenje. Inace ovakve moje dijagnoze se cesto ponavljaju nekad je malo bolje stanje nekad losije ali bez bitnih izmena. Posto je zadnja dijagnoza atroficni kolpitis Dr. je predlozio hormonsku analizu. Kakve su sanse za trudnocu s obzirom na moje nalaze?