Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CranActiv_Syrup)


Autor Poruka

Zoki

28.12.2001. 13:25

Supruga je bila kod doktora zbog upale mjehura (inace trudna je cca 4mj. ) doktor joj je nakon testa urina rekao da ima nekakvu bakteriju i prepisao joj antibiotike.

To joj nista nije pomoglo , pa je danas isla ponoviti test,
Prijateljica nam je rekla da proba sa CranActinom , kapi na bazi brusnice, da je to njoj pomoglo kad je ona imala jaku upalu u trudnoci

Kakva su vasa misljenja i prijedlozi?

Doc dr. sc. S. Kupešić

31.12.2001. 13:58

Poštovani,
Što se tiče upale mokraćnog trakta tijekom trudnoće mišljenja sam da se svaka uroinfekcija mora aktivno, ozbiljno i odgovorno liječiti antibioticima prema antibiogramu, jer svaka neliječena upala može prouzročiti neželjene posljedice i širenje promjena na plodovu vodu i ovoje, te time ugroziti trudnoću. Nemam osobnog iskustva sa primjenom čaja na temelju brusnica, ali mislim da eksperimentiranje u ovom fragilnom periodu trudnoće donosi neizvjesnost i vrlo upitan uspjeh. Svakako treba inzistirati da se osim antibiotskog liječenja supruga pažljivo hidrira (pije 2 l, a po mogućnosti i više tekućine, bilo bi idealno kada bi popila bar 1 l urološkog čaja), te da se isključi postojanje infekcije u genitalnom traktu (učiniti bris cerviksa). Puno sreće u daljnjem tijeku trudnoće i svako dobro u Novoj godini.