Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


produljena menstuacija


Autor Poruka

hana

27.12.2001. 16:51

Postovana doktorice Kupesic,

Poslijednje dvije menstuacije su mi trajale 8-10 dana, sto je za mene neuobicajeno dugo (obicno traju 5-6 dana). Oba puta su bile obilnije i posljednja mi je dosla tjedan dana prije roka. Sve je normalno, osim sto se posljednjih dana oba puta pojavio povijecan zelatinasti iscjedak krvi. Oduvek imam bolne menstuacije prvoga dana, ali ova dva puta sam imala bolove tokom 5 dana. Imam 36 godina i do sada uredne menstruacije na 28 i 30 dana. Nisam radjala, ali imam nameru. Interesira me sto moze biti uzrok ovome, te kakve bi pretrage trebalo da sprovedem.

Unaprijed vam hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

31.12.2001. 14:01

Poštovana ,
Ovakve smetnje (produljeno, obilno krvarenje praćeno bolovima) može upućivati na miomatozne promjene na maternici, te bi svakako bilo uputno posjetiti ginekologa koji će kliničkom pretragom procijeniti veličinu i konzistenciju maternice i u slučaju potrebe uputiti Vas na ultrazvučni pregled kojim će se egzaktno potvrditi veličina i izgled ev. mioma. Također treba isključiti postojanje nekih drugih promjena na maternici (endometrijski polipm hiperplazija sluznice i sl) i / ili jajniku (isključiti postojanje funkcionalnih cista). Prema tome, preporučila bih da se uputite Vašem liječniku koji će otkloniti sumnju na postojanje jedne od ovih promjena. Puno sreće u Novoj godini.