Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je kasno?


Autor Poruka

Ena

02.08.2001. 03:49

Postovana dr Kupresic,nadam se da nisam okasnila..Naime,moj se problem sastoji u slijedecem:pojavom prve menstruacije imala sam i prvi epilepticki napadaj.Oni su potom usledili paralelno sa menstrualnim ciklusom.Ubrzo su redukovani primjenom tableta,no u podsvijesti su bili povezani sa pojavom zenstvenosti...Prije 2-3 god. osetila sam svrabez i peckanje pri mokrenju (nisam imala spolne odnose,imam 28 god),odlas-
kom kod ginekologa,uradila sam test mokrace u kojem je bilo nesto pojacano prisustvo bakterija-urinarna infekcija.Pila sam antibiotike i ta
peckanja su se primirila,no,nekoliko mjeseci kasnije primetila sam da mi vaginalne "usne" naticu i otvrdnjavaju..Moja ginekologica je vec pomislila da umisljam te...No, i ja sam se totalno povukla..Sada bih da vratim stvari na staro,te bih molila za savjet gde i kako bih eventualno mogla operirati (obzirom da su poprimile oblik petlove kreste)i je li to sve bolno?Unaprijed zahvalna..

Doc dr. sc. S. Kupešić

19.08.2001. 01:04

Poštovana gospođice Ena,
Na Vaše je pitanje doista teško odgovoriti bez kliničkog pregleda. Peckanje i svrabež u predjelu vanjskih usana najčešći su znak infekcije. Ukoliko ste trošili antibiotsku terapiju za svladavanje urinarne infekcije ovakve promjene mogu ukazati na gljivičnu infekciju ginekoloških oragana. Ipak, Vaš navod da se Vaše vanjsko spolovilo mijenja u toj mjeri da, prema Vašem mišljenju, zahtijeva operativni pristup ne bi se smjelo povezati s promjenama uvjetovanim infekcijom. Savjetovala bih posjet ginekologu koji bi trebao učiniti dodatnu obradu kako bi otklonio Vaše sumnje i objektivizirao opseg promjena koje navodite. Svakako, operativni zahvati vanjskog spolovila provode se u strogo specijaliziranim centrima, a u jedan od takvih regionalnih centara uputiti će Vas nadležni ginekolog nakon uvida u Vaše stanje.