Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li je moguce ?


Autor Poruka

Ivana

18.03.2002. 20:37

Postovana !

Evo sto mene "ljuti": koristim Cilest dvije godine i konstantno mi ispada kosa i to u takovim kolicinama da se frizer svaki put sokira. Pila sam tonu vitamina i nista, i onda sam napravila pauzu i nakon tri tjedna je naglo prestala ispadati. Medjutim, kako nemam nikakovih drugih problema dok ih pijem, "osim" ispadanja kose, ginekolog mi kaze kako je Cilest najbolji i najblazi kontraceptiv i ne moze biti u tom problemu. Pocela sam ponovo piti Cilest i u roku od 3 tjedna pocela je ispadati sve jace i jace i sada ispada kao i prije.

Jasno mi je da treba uzeti u obzir klinicku sliku, konstituciju i navike svake zene, ali kako se moze znati da mi, npr. od nekih drugih tableta nece ispadati kosa ili imam samo dvije mogucnosti: ili cu koristiti tablete koje mi je ginekolog prepisao prvi put prije nego sto je znao kako cu na iste reagirati ili nikakve tablete? Vec dugo slusam kako je stvar u vitaminima, pa kako treba par mjeseci prilagodbe, pa kako je ono vremensko doba i sl., a kosa ispada sve jace.

Dakle, na koji nacin mogu saznati postoje li na trzistu tablete od kojih mi se nece zacrniti kada dok se cesljam ?

Najljepsa hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

19.03.2002. 12:50

Poštovana,
Ukoliko imate smetnje uvidu pojačanog ispadanja kose na primjenu Cilesta preporuča se obustaviti terapiju i pokušati s primjenom alternativnog oralnog kontraceptiva (na našem tržištu dostupni i registrirani Trinovum). Također Vam predlažem da učinite detaljne laboratorijske pretrage koje uključuju kompletnu krvnu sliku, šećer u krvi, sedimentaciju, jetrene probe, koagulogram i urin sa sedimentom kako bi se procijenilo opće zdravstveno stanje prije uvođenja novog kontraceptiva.