Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li je to normalno


Autor Poruka

limacica

02.03.2002. 17:34

postovana dr.Kupesic za 5 dana trebam dobiti menstruaciju i pojavljuje mi se bijeli iscjedak sa malo krvi tj iscjedak nije cisto bijeli malo mutan zanima me sto je to .Sto moze biti posljedica tome jako sam uplasena.Inace nemam spolne odnose .Unaprijed hvala na brzom odgovoru.

Doc dr. sc. S. Kupešić

03.03.2002. 16:43

Poštovana,
Bjelkasti iscjedak praćen sukrvicom u pacijentice koja do sada nije imala spolne odnose najčešće nije spojiv s infekcijom. Ipak, i o toj se mogućnosti može razmišljati u slučaju da je pacijentica sklona tijekom masturbacije koristiti strana tijela koja mogu biti uzrokom upalnih promjena. Ukoliko iscjedak nije praćen nikakvim bolovima i neugodnim mirisom on je moguća prateća ovulacijskih promjena i prijevremenog nastupa menstruacijskog krvarenja. Ukoliko ćete primjetiti kakve dodatne promjene (bolnost, svrbež, peckanje i druge simptome upale) trebali biste posjetiti liječnika kako bi isključio postojanje urinarne i/ili ginekološke upale.