Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dabroston


Autor Poruka

Melita

26.05.2002. 21:40

Poštovana dr. Kupešić,

Prije tri mjeseca nisam dobila menstruaciju oko 42 dana. Nakon toga otišla sam svom ginekologu koji je isključio trudnoću i dao mi Dabroston koji sam koristila 5 dana. Par dana nakon toga dobila sam menstruaciju i sve je bilo u redu osim jedne stvari. Naime od tada pa i sljedeća dva ciklusa svaki put nakon odnosa doslo je do blagog krvarenja. Nakon dva mjeseca sve je ponovo u redu i toga više nema. Inače bila sam nedavno na ultrazvuku i nema nikakvih cista, sve je potpuno u redu. Zanima me može li Dabroston biti kriv za ovu pojavu??? Imam 22 godine i ovog nikada prije nije bilo.

Hvala Vam na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

27.05.2002. 14:12

Poštovana,
Blago krvarenje nakon odnosa može se javiti u slučaju lezije cerviksa (tzv. "ranice", upalne promjene na grliću, ), te je malo vjerojatno da su opisane smetnje bile uzrokovane primjenom Dabrostona. U slučaju ponovljenih tegoba bilo bi uputno odrediti mjesto iz kojeg je došlo do krvarenja (grlić ili maternična sluznica) što se može učiniti samo pažljivom inspekcijom grlića u opstetričkim zrcalima ili ultrazvučnim pregledom.