Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pilule


Autor Poruka

Maja

26.05.2002. 21:34

Postovana dr. Kupesic,

Kako sam nakon 5 mjeseci uzimanja Cilesta odlucila prekinuti s uzimanjem pilula zanima me kakve eventualne problematike mogu nastupiti. Moze li ovako kratki rok uzimanja pilula uopce poremetiti moj inace vrlo redovit ciklus? Kad mogu ocekivati da ce se ciklus vratiti u normalu? Ovisi li to vremenskom razdoblju uzimanja pilula? Inace Cilest sam koristila i prije nekoliko godina (2 pakiranja) i nisam imala nikakvih problema osim sto je u trecem ili cetvrtom ciklusu nakon prestanka doslo do dvodnevnog krvarenja u vrijeme ovulacije. Inace imam 23 godine.

Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

27.05.2002. 14:15

Poštovana,
Podatak da ste već prije 2 godine prekinuli primjenu oralnih kontraceptiva, pa da se je ciklus vrlo brzo normalizirao govori u prilog i da nakon 5-mjesečne primjene Cilesta ne biste trebali imati nikakvih neredovitosti m. ciklusa. Možete očekivati da će se ciklus vrlo brzo normalizirati, a ev. odstupanja u njegovoj regularnosti mogu biti zamjetna tijekom prvih mjeseci nakon prekida terapije.