Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dali da se nadam?


Autor Poruka

frana

18.05.2002. 16:21

Postovana
zbog manjka progesterona sam dobila terapiju dabrostona od 15-og dana ciklusa. Zadnja menstruacija je bila 18. 4. Dali je moguce s obzirom da je jos nisam dobila da sam trudna. Naime, dali menstruacija mora doci u roku od pet dana nakon dabrostona ili moram jos cekat s obzirom da sam u naredna tri ciklusa nakon posljednje tablete dobila u roku 2-3 dana. Danas je 6 dan od zadnje tablete. Inace nemam nikakvih simptoma trudnice a vec par dana me boli kao da cu dobiti menstruaciju. Koliko da jos cekam i da se narucim kod ginekologa. Kucni test ne zelim uzeti jer se bojim razocarenja.
Sa stovanjem
Frana - mozda buduca majka.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 22:31

Poštovana,
Ukoliko menstruacijsko krvarenje nije došlo 10 dana nakon prekida primjene Dabrostona, svakako bih savjetovala učiniti beta hCG koji se smatra puno pouzdanijim od kućnog testa. Puno sreće u Vašim nastojanjima da ostvarite željenu trundoću.

Ana

23.05.2002. 11:15

Poštovana,
Prije četiri tjedna sam bila na laparoskopiji radi endometriotičkih jajnika,gdje je napravljena ekstirpacija endom.cista.Preporučena mi je medikamentna terpija eksterne genitalne ovarijske endometrioze s primarnom neplodnošću.Trebala sam 1. ili 2. dana sl. cilkusa ordinirati Zoladex 3,6 mg, no ja još uvijek (31) dan nisam dobila menstruaciju,i nemam smptome,a inače mi ciklus traje 24-27 dana.Da li se radi o nekom poremečaju nakon oprecije?


Unaprijed hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

25.05.2002. 08:23

Poštovana,
Nerijetko se javljaju poremećaji ciklusa nakon operacijsih zahvata, što vVas ne bi trebalo osobito zabrinjavati. Ipak, nikako nemojte započeti primjenu Zoladeksa prije nego potvrdite negativan nalaz beta hCGa i /ili dobijete pravo menstruacijsko krvarenje.