Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dali postoji mogućnost trudnoce


Autor Poruka

LaLe95

19.07.2019. 14:35

Postovanje,
Suprug i ja imamo nezasticen odnos jer imam alergiju na kondome, a ne bih nista hormonsko da koristim. Takav odnos upraznjavamo od januara ove godine i nisam ostala trudna. Prosla menstruacija mi je dosla 29.6 i prosla 4.7. ciklus traje po 30, 29 dana. Naime, u petak prosle sedmice (12.07.) Smo imali odnos i kao i svaki put svrsio bi vani i to nekoliko sekundi poslije prekida odnosa. Taj put je na moje vanjsko spolovilo (blize desnoj preponi) kapnula kap sperme jer je on bio iznad mene nakon ejakulacije (ostatak sperme je bio na stomaku). Odmah sam ustala i oprala to, izvrsila malu nuzdu i isprala vodom cio spolni organ.
Od nedjelje pa do srijede smo imali odnose koji su bili malo grublji i bolilo me je jer mi je vlaznost nakon nekoliko minuta bila minimalna. Jucer oko 11h sam primijetila sekret kakav inace imam 10ak dana pred menstruaciju, ali je sad bio malo roskaste boje. I nije se vise pojavljivao. Samo taj jedan put. Mene zanima da li je moguce da sam ostala trudna od one jedne kapljice sto mi je pala u blizini vagine i da je onaj sekret od jucer implatacijsko krvarenje? I da li predejakulat sadrzi spermije? Negdje kazu da sadrzi, a negdje da ne. On inace nema to lucenje pred ejakulaciju jer tokom zadovoljavanja rukom penis uvijek bude potpuno suh..

Unaprijed hvala na odgovoru i srdacan pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

20.07.2019. 10:05

Poštovana, predejakulat ne sadrži spermatozoide, a od te jedne kapi nije moguća trudnoća.

Meduza 33

21.07.2019. 12:40

Poštovani,
Na dan dobijanja menstruacije imala sam peting sa momkom. Samo je bilo sluzi, ejakulirao je sa strane.I od tog puta nismo više imali takve "odnose", ustvari nismo uopšte imali nikakve odnose. Trebala bih da dobijem menstruaciju ali nemam nikakve znakove PMS-a. Zabrinuta sam, da li je možda moglo da dođe do trudnoće, čak iako sam taj dan dobila menstruaciju? Možda je pitanje glupo, ali ako biste mogli da mi odgovorite. Da li je moguća trudnoća?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

21.07.2019. 15:10

Poštovana, prema svemu navedenom ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.

Leptir24246

21.02.2023. 15:00

Postovani,
Imam relativno redoviti menstrualni ciklus, uglavnom 28 dana medutim nekad moze produziti do 31.(ne vise od toga). Prosli mjesec imala sam nezasticeni spolni odnos s partnerom na 25.i 26.dan ciklusa. Mjesecnica mi kasni, danas je 35.dan ciklusa. Na 23:dan ciklusa dobila sam tesku upalu mjehura koja je rezultirala odlaskom na injekcije i kasnije primjena kombinirane terapije 5 dana (3 razlicite tablete, 2 puta dnevno). Imam li razloga za brigu?