Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


debljanje


Autor Poruka

mariam

04.02.2002. 16:04

Postovana doktorice!
Javljam se opet s jednim pitanjem. Sada sam u 21. tjednu trudnoce i sve je manje vise u redu. Da li trebam biti zabrinuta jer sam do sada dobila samo dva kilograma. Jedem kao i prije, nemam ni pojacan ni smanjen apetit.Imam 25 godina i nikad nisam bila sklona debljanju.Pijem Penatal vitamine.Da li je to dovoljno? Ponekad na vecer osjecam blagu bol u gornjem dijelu trbuha tj. malo ispod desne dojke.Trebam li se zabrinjavati?
Jos jednom puno HVALA na odgovoru i vasoj volji i trudu da nas rijesite svakojakih briga!
Pozdrav

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.02.2002. 22:01

Poštovana,
Vi ste dobili svega dva kilograma tijekom prvih dvadeset tjedana trudnoće što se smatra dvostruko manjim "dobitkom" od očekivanog. Naime, očekivani prirast tjelesne težine tijekom trudnoće u idealnim okolnostima bi se kretao između 10 i 12 kg, s napomenom da je najveća sklonost debljanju tijekom posljednjeg tromjesečja, tako da još uvijek stignete "nadoknaditi" ovaj naizgled manji prinos tjelesne težine, ali svakako ne pretjerujte.