Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


miom


Autor Poruka

Helena

04.02.2002. 15:19

Na nedavnom UZV pregledu dijagnosticiran mi je miom promjera 60 mm, smješten je iza uterusa. Buduci je liječnik predložio laparoskopiju a pročitala sam da se miomi u pravilu ne diraju ako ne stvaraju probleme, njegova dijagnoza me zabrinjava. Imam 33 godine i nisam rađala, urednog ciklusa, od problema jedino gljivične infekcije. Da li bi pomoglo drugo mišljenje (Color dopler?)? Lijepi pozdravi.

Doc dr. sc. S. Kupešić

04.02.2002. 22:04

Poštovana,
Prema Vašem opisu miomatozni čvor iako je velikog promjera, smješten je iza maternice i u cjelosti je odijeljen od nje. Dvojim da bi se miomatozni čvor opisanih dimenzija mogao laparoskopski odstraniti, te bih preporučila da učinite dodatnu pretragu i konzultacijski pregled kako biste dobili dopunsko mišljenje. Laparoskopija bi bila poželjna s aspekta Vaše želje za reprodukcijom da se potvrdi lokacija mioma i ustanovi prohodnost jajovoda.