Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane


Autor Poruka

Kristina

03.06.2002. 20:36

Postovana doktorice!

Moj problem je slijedeci. Dijagnosticiran mi je sindrom policisticnih jajnika. To je potvrdjeno hormonalnim pretragama te ultrazvukom. Kao terapiju sam dobila tbl. Diane-35 koje koristim 3 mj., od kojih nemam nekih specificnih nuspojava (glavobolja, dobitak na tjelesnoj tezini), ali cini se da je problem kod menstruacije. Kada pauziram dobijem menstruaciju koja nije obilna ali traje oko 6 dana (prije terapije trajala je oko 4-5 dana, i bila je srednje jakosti, takodjer je bila redovita), te vrlo jake bolove koje sam i prije imala ali ne tolikog intenziteta. S obzirom da kada se piju kontracepcijske tablete, bolova ne bi smjelo biti i opet moram piti analgetike i u vecoj dozi. Tako da bih vas pitala da li su uzrok tablete i da li ima mogucnosti da se to normalizira jer bolovi za vrijeme trajanja te terapije nisu navedeni u "nuspojavama". Koliko sam cula za adaptaciju organizma treba nekoliko mjeseci upotrebe lijeka.

Unaprijed zahvalna na odgovoru!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

04.06.2002. 15:32

Poštovana,
Doista je neuobičajeno da imate subjektivne smetnje u vidu bolova prilikom menstruacijskog krvarenja, a tijekom terapije Dianama 35. Treba ustanoviti porijeklo Vaših subjektivnih smetnji i isključiti postojanje upalnih promjena i endometrioze.