Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


DIANE 35


Autor Poruka

barbara

27.08.2001. 14:33

Poštovana doktorice,
15.dan uzimanja DIANE 35 u ovom ciklusu imala sam spolni odnos bez dodatne kontracepcije ali sam zbog izvanrednih okolnosti taj (15.) i slijedeći (16.) dan propustila popiti pilulu.
Jasno mi je da do slijedećeg ciklusa uzimanja pilula moram koristiti dodatnu kontracepciju ali me zanima kolika je mogućnost da sam zatrudnila tim odnosom.
Inače redovito uzimam pilulu osim što sam u ovom ciklusu imala 2 kašnjenja od po par sati.
Najljepša hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.08.2001. 21:20

Poštovana gospođice Barbara,
Svaka neredovitost u primjeni terapije može utjecati na sigurnost ove metode kontracepcije, te se ukoliko dođe do izostanka primjene tijekom jednog dana, savjetuje popiti dvije tablete narednog dana. S obzirom da ste Vi propustitli popiti dvije tablete Vaš rizik progresivno raste. Ipak, moram Vas utješiti da za uspješnu nidaciju osim ovulacije treba i sinhronizirana "igra" endometrija (maternične sluznice) koji je na sreću, neprimjereno razvijen u slučaju primjene Diana tableta. Nadam se da će menstruacijsko krvarenje uslijediti prema očekivanom, te da neće doći do nepoželjnog ishoda. Ipak, iako je objektivno govoreći rizik izuzetno nizak, pojedinačni slučajevi trudnoća navode nas na oprez. Stoga, savjetujem veću preciznost u primjeni oralne kontracepcije kako biste bili pošteđeni nepotrebnog stresa.