Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


POROĐAJ


Autor Poruka

NADA

26.08.2001. 14:52

Poštovana doktorice Kupešić,
termin porođaja uskoro mi se približava i zainteresirana sam za epiduralnu analgeziju. Obavila sam potreban pregled i razgovor s anesteziologom. Zanima me mogućnost porođaja u bolnici ''Sveti Duh'' s obzirom da nisam iz Zagreba niti sam pacijent bolnice ''Sveti Duh''. Treba li mi uputnica? Imaju li svi anesteziolozi u bolnici ''Sveti Duh'' iskustva u davanju E.A.? Mogu li E.A. dobiti u bilo koje doba dana ili noći, odnosno što se događa ako niti jedan anesteziolog u vrijeme mog dolaska nije na raspolaganju? Ono što mene u stvari zanima je koliko bezbrižno mogu doći u bolnicu i biti sigurna da ću dobiti E.A. ako je zatražim?
Unaprijed puno hvala na odgovoru.

Doc dr. sc. S. Kupešić

27.08.2001. 21:11

Poštovana gospođo Nada,

Zahvaljujem na Vašem upitu vezanom uz epiduralnu analgeziju. Na sreću, Klinika za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duha raspolaže visoko educiranim anesteziolozima koji su obučeni dati epiduralnu analgeziju i tako obezboliti porođaj.
Ukoliko ste zainteresirani za porod u Kinici za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh ili želite razjasniti neke dileme vezane uz epiduralnu anageziju odgovore na sva pitanja možete potražiti u specijalističkoj anesteziološkoj ambulanti naše Klinike (uz prethodnu narudžbu na tel 01 3712 111, tražiti ginekološku ambulantu). Svakako, za taj specijalistički pregled morat predočiti pravilno ispunjenu uputnicu. Konzultacijski razgovor i pregled anesteziologa su potrebni jer omogućavaju pravovremenu pripremu za ovaj tip analgezije, isključenje nekih relativnih i/ili apsolutnih kontraindikacija za ovaj zahvat (poput iskrivljenja kralježnice, promjena na koži itd.) . Ukoliko prema sugeriranom učinite dogovor mislim da doista možete računati na ovaj tip obezboljenja porođaja u bilo koje doba dana, uz izuzetak ako se u bolnicu uputite prekasno (preveliki stupanj otvorenosti ušća) ili ukoliko je zbog neke druge medicinske indikacije potrebno učiniti operativno dovršenje porođaja. No , to su nepredvidive okolnosti koje se doista ne mogu planirati. Iskreno Vam želim što bezbolniji porod i svakako, zdravu i sretnu prinovu.