Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane 35


Autor Poruka

sanja

22.03.2002. 20:36

Lječnica mi je savjetovala da počnem piti Diane 35 zbog problema sa aknama i dlakavosti koja je blago naglašena po licu.Međutim dermatologica mi savjetuje da ih ne pijem jer su mi nakon treće trudnoće ostale kloazme na licu.Fleke su mi manje vidljive nakon tretmana sa glikolnom kiselinom.Molim Vas za savjet, da li da počnem piti diane 35 bez bojazni za pojačanje pigmentacije?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 16:46

Poštovana,
Odluka o primjeni Diana 35 ne može se donijeti brzo i bez prethodnih pretraga koje moraju uključivati hormonsku i laboratorijsku analizu, te ultrazvučni pregled radi procjene stanja na jajnicima. Za promjene na licu nemojte okrivljavati Diane 35, jer se ove promjene na koži pojavljuju u određenog broja trudnica, već se obratite dermatologu koji će pokušati sanirati promjene na koži i odrediti daljnje smjernice u liječenju. Zbog akni i dlakavosti svakako se obratite i ginekologu koji će se na temelju daljnje analize oldučiti za optimalni oblik terapije.