Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Djelovanje ellaOne kontraceptiva - moguća trudnoća?


Autor Poruka

Lillie

02.02.2020. 17:30

Poštovani,

posljednja menstruacija bila je 12.01.2020. Danas, 02.02.2020. partner i ja imali smo spolni odnos koristeći kondom; partner je ejakulirao unutar kondoma, ali se ispostavilo da je isti pretkraj odnosa puknuo te je određena količina ejakulata sigurno dospjela i unutar mene. Tek na kraju odnosa uvidjeli smo da je kondom dobio sitno napuknuće, budući da je ejakulat lagano kapljao van njega. Dva do tri sata nakon odnosa popila sam ellaOne tabletu. Nas sada najviše zanima kolike su šanse za trudnoću? Prema mojoj procjeni, plodno je razdoblje završilo prije par dana, ali s obzirom da meni ciklus zna varirati, ne možemo sa sigurnošću utvrditi vrijeme ovulacije. Ako išta pomaže, u posljednjih godinu dana menstruacija mi uvijek dolazi između 05. i 15. u mjesecu, a sljedeća bi trebala nastupiti za otprilike tjedan i pol.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2020. 20:40

Poštovana, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana, stoga ne postoji mogućnost trudnoće. Tabletu ste uzeli na vrijeme, tako da ste zaštičeni i u slučaju da ovulacija još nije nastupila.