Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dojenje i bol u dojci


Autor Poruka

Jana

25.04.2002. 13:36

Imam 35 godina i dojim sina 14 mjeseci (sada je to uglavnom ujutro i tijekom noći). Unatrag zadnja dva mjeseca povremeno mi se javljaju oštri bolovi u desnoj dojci (neovisno o dojenju) koji traju nekoliko sati i onda prestanu. S vremenom su ti bolovi postali sve češći i sve jači. Nemam temperaturu niti drugih simptoma koji bi upućivali na upalu dojke. Bila sam na pregledu u kirurškoj ambulanti Instituta za tumore. Nalaz je bio uredan. Doktor mi je rekao da je to najvjerojatnije vezano za dojenje i da bi trebala prestati dojiti, a ja to ne želim. O čemu se radi i koje bi pretrage još trebala napraviti?

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

28.04.2002. 19:47

Poštovana,
Ukoliko je nalaz dojke kod specijaliste kirurga bio u granicama normale, nemamo razloga posumnjati u vjerodostojnost ovog nalaz koji potiče iz uglednog Instituta za tumore. Bolovi katkada nakon dugotrajnog dojenja mogu biti potaknuti iritacijom dojke (dijete u dobi od 14 mjeseci ima zubiće, usisna snaga je bitno veća u odnosu na dojenačku dob...) što može donekle objasniti pojavu Vaših tegoba.
U slučaju bilo kakvih sumnji nadležni Vas liječnik može uputiti na ultrazvučni pregled dojke koji će dodatno isključiti postojanje bilo kakve patologije.