Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dojke


Autor Poruka

Nada

18.05.2002. 00:14

Postovana dr.Kupesic,

Oko 1 mijesec osjecam probadajuca bol desne dojke, a ispod bradavice pipam kvrzicu. Mislim da sam istu napipala i kod lijeve dojke, ali je nesto manja. Kad je dotaknem osjecam kao da ce da navre mlijeko. Inace, prestala sam dojiti prije 2 mijeseca, a beba je sisala samo sa desne dojke. Ima li to veze sa prestankom dojenja, neko zaostalo mljeko ili sto? Unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 22:47

Poštovana,
S obzirom na podatak da ste prestali dojiti prije 2 mjeseca, te da unatrag mjesec dana osjećate probadajuću bol i palpirate krvžicu u dojci, sve navodi na sumnju da se radi o mastitisu, zbog čega bi se trebali obratiti liječniku na dopunsku obradu kako bi se učinile laboratorijske pretrage i klinički pregled. Dodatno liječnik će možda savjetovati učiniti ultrazvuk kako bi prikazao bolnu leziju i pojasnio njeno porijeklo. Poslije ovakve obrade možda će se ordinirati antibiotska terapija.