Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


drlling jajnika


Autor Poruka

ANY

02.04.2002. 14:24

Poštovana dr. Kupešić,

nakon neuspješne stimulacije clomidom šest mjeseci, te jedan mjesec Gonal F napravljena je zbog tvrdokornih cisti i anovulacijskih ciklusa dg.laparaskopija i drilling jajnika.
Doktori su bili zadovoljni ishodom i rekli da su jajovodi prohodni a na jajnicima je bio veliki br.cisti i stvorena "siva " opna ili tako nešto. Ciste su izbušene i rečeno je da bi se sada ciklus trebao izregulirati no nakon zahvata koji je bio prije 3 tjedna danas mi je 35. dan od zadnje menstruacije pa me zanima koliko treba da se ciklus izregulira kako bi mogla planirati trudnoću budući da znam da ovo nije trajno rješenje.
Drilling sam jako dobro podnijela i nije bilo nikakvih smetnji. Drugi dan nakon zahvata javilo se malo smeđeg iscjedka koji je idući dan nestalo.
Zadnjih 10 dana mjerim temp. koja se kreće od 37,2-36, i prsa su mi povecana i bole na dodir.

Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovor.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

02.04.2002. 22:18

Poštovana,
Drilling jajnika najčešće samo privremeno (tijekom šest mjeseci nakon provedenog zahvata) rezultira normalizacijom ciklusa i ovulacijama, te bih preporučila da se obratite u ustanovu u kojoj je učinjen zahvat kako bi se ultrazvučno i/ili hormonski potvrili ovulacijski ciklusi, jer se mjerenje temperature ne smatra dovoljno preciznim za donošenje bilo kakvog zaključka.