Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dugotrajno probojno krvarenje na ohk


Autor Poruka

Neminemi

05.06.2021. 19:45

Imam 25 godina i pocela sam piti Yaz u 10.mj 2020., prvi i drugi mjesec uzimanja pojavilo se oskudno tockasto krvarenje, da bi od treceg mjeseca 12.dan uzimanja pilule pocelo probojno krvarenje koje bi se u tijeku uzimanja aktivnih pilula pretvorilo u prijelomno. Taj mjesec sam u dogovoru s dr 20. dan prestala s aktivnim pilulama i zapocela s placebo. Cetvrti mjesec je bio uredan, a onda peti opet ista prica pocevsi s 12.-tim danom pilula.
Nakon toga mi je dr prepisala Belaru. Drugi mjesec uzimanja belare pojavilo se probojno krvarenje(uz prijelomno u odgovarajucem razdoblju), prosli mjesec samo probojno, bez prijelomnog u danima pauze i sada ovaj mjesec krenulo je prijelomno 16.-ti dan pilule..

Je li ovo oredugo razdoblje da mi se jos nisu stabilizirali ciklusi? Sto biste mi Vi preporucili?

Unaprijed hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

06.06.2021. 14:35

Poštovana, može se tijekom desetak dana dodati i preparat estrogenog hormona (Estrofem) koji će djelovati na sluznicu endometrija i na taj način spriječiti krvarenje.

Rinarina

02.04.2022. 12:45

Zdravo, imam sličan problem. Pijem Yaz već 7 mjeseci, i u zadnje vrijeme mi se stalno javlja prijelomno krvarenje, ne mogu ga psihički podnijeti, a pošto dolazim iz Bosne, moji doktori ne znaju uzrok, kažu da je sve uredu, i da je to normalna pojava kod tableta.

Da li trebam preći na neke druge tablete ili nadomjestiti manjak estrogena uzimanjem nekih drugij tableta?

Ivo Balenović, dr. med.

03.04.2022. 21:15

Poštovana, obzirom na navedeno, smatram da bi trebali probati s drugim tabletama (s višim dozama estrogena - Yasmin, Lindynette 30)