Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


E.coli


Autor Poruka

Ines

29.11.2001. 09:26

Rodila sam prije nešto više od 3 mjeseca (19.08.2001). U bolnici sam imala pozitivnu urinokulturu (P.mirabilis), i povišen CRP, te sam primala injekcije Pembitrina, kao i Amoxil kapsule. 6 tjedana nakon poroda, ginekolog mi obrađuje granulat na epiziotomiji. Urinokultura je i dalje pozitivna (10 na 6 E. coli). Trošila sam Ceporex u tabletama, koje mi nisu pomogle. Od jučer sam počela primati Kefzol injekcije (1 g), koje moram dobiti u 10 dana, po jednu. Od prije par dana, lagano krvarim iz rodnice. Cijelo vrijeme dojim. Molim Vas za savjet.

Ines

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.11.2001. 21:54

Poštovana,
U Vašem se slučaju radi o postpartalnoj urogenitalnoj infekciji koja svakako iziskuje energično liječenje. Terapija se nužno mora provoditi antibioticima (i to ne napamet, već prema antibiogramu), te Vam savjetujem da se tjedan dana nakon prekida terapije obratite liječniku kako bi mogao uzeti obriske s rane od epiziotomije, i svakako ponoviti urinokulturu. Također se trebaju ponoviti i ostali laboratorijski nalazi s naglaskom na KKS,SE (sedimentaciju),broj leukocita, diferencijalnu bijelu krvnu sliku i urin sa sedimentom. Vaša inicijativa da nastavite dojiti za svaku je pohvalu. Nadam se da ćete što prije uspješno riješiti Vaš problem i nastaviti uživati u prvim danima materinstva.