Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


E.coli


Autor Poruka

Ajnat

20.07.2019. 10:05

Postovani,
Moj problem je e.coli. Ne mogu je se rijesiti od gotovo prvog spolnog odnosa s mojih 19 godina. Javlja se u mjehuru nakog gotovo svakog spolnog odnosa (suprug mi je jedini partner u zivotu), izaziva strasno zarenje, a ponekad i krvarenje kod mokrenja. Po uzimanju antibiotika, e.coli nestane, a nakon odnosa se ponovno vrati. Stoga smo prorijedili nase odnose na svega 2, 3 puta godisnje jer nije normalno da sam stalno na antibioticima.
Prvo vas zelim pitati sto radimo pogresno? Kako zivjeti normalno? I kako se vec jednom rijesiti te muke?
(Ozenili smo se nedavno, zelimo i djecu jednog dana, ali ja ne vidim nacin..)

Drugo sto me zanima jest vezano za moju trenutnu situaciju, imam e.coli >10^5 u urinu, senzibilna je na sve atb iz antibiograma. Popila sam dvije doze urifosa, no zarenje nije u potpunosti nestalo. Cak imam osjecaj pecenja i rodnici. Dr mi je nakon urifosa pripisao Ninur kroz 7 dana, 2x2 tablete dnevno. Zanima me trebam li i neke vaginalete stavljati u rodnicu? Ako da, mogu li se neke od njih kupiti u ljekarni, bez recepta?

Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

20.07.2019. 16:55

Poštovana, osjećaj žarenja i peckanja u rodnici je posljedica gljivične upale, koja je česta nakon uporabe antibiotika. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan myko kombi). Mogu se kupiti i bez liječničkog recepta. Savjetujem da uzmete i neki od probiotika. Pokazalo se da probiotici mogu biti korisni za obnavljanje crijevne i vaginalne mikroflore zbog njihove antimikrobne aktivnosti protiv E.coli