Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Endometrioza


Autor Poruka

Ljerka

08.01.2002. 22:30

Poštovana gospođo Kupešić!
Uz najljepše želje u Novoj godini, molim odgovor na pitanje o endometriozi u svezi steriliteta.
Ukratko : 2 godine braka; I.T.I. postupak 4 puta, a nakon posljednjeg postupka dijagnosticirane endomet. ciste na oba jajnika.
Obavljena lpsc. u svibnju 2001. a potom u terapiji 3 mjeseca injekcije Zoladex depo. Liječnik preporuča IVF postupak (nalaz supruga je u redu), pa me zanima ukoliko je moguće da mi odgovorite, kolika je uspješnost IVF-a radi ostvarenja željene trudnoće.
Unaprijed hvala na odgovoru !

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.01.2002. 21:50

Poštovana,
Uspješnost postupaka izvantjelesne oplodnje u mojoj ustanovi (Opća bolnica Sveti Duh) u kojoj obrađujemo pacijentice mlađe od 38 godina iznosi 38%, a u mlađe dobne skupine iznosi i 44% na broj ukupno učinjenih embrio transfera. Prema tome, šanse za uspješnim ishodom postupaka su vrlo visoke, ali je prije provođenja IVF-a nužno provesti odgovarajuću obradu, maksimalno individualizirati terapiju i cijeli postupak prilagoditi pojedinačnom bračnom paru.