Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trisequens


Autor Poruka

Gabrijela

08.01.2002. 20:27

Poštovana doktorice!
Imam 21 god. i zbog nedostatka hormona uslijed stresa izgubila sam prije 3g.svoju menstruaciju.Doktor mi je nakon pretrage hormona preporučio terapiju Trisequensom godinu i pol.Zanima me vaše mišljenje o tome.Da li bi ja mogla zatrudniti,i da li bi pošto pijem tablete,a da sam recimo trudna,a da ne znam to ,moglo štetiti plodu?Zanima me i šta bi trebala napraviti kada bih htjela djete,da li bi bilo problema sa začećem?
Sada pijem Tris.godinu i mjesec dana.

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.01.2002. 21:52

Poštovana,
Primjena Trisequensa tijekom generativne dobi predviđena je u pacijetnica koje imaju hormonski poremećaj u smislu hipergonadotropnog hipogonadizma (najčešće u sklopu simptoma prijevremene menopauze). Vjerujem da je prije uvođenja Trisequensa liječnik učinio detaljnu hormonsku analizu kojom je potvrdio Vaše hormonske poremetnje. Naime, tijekom ove terapije ne bi se mogla desiti trudnoća. S obzirom na Vašu dob savjetovala bih da se nakon prekida primjene Trisequensa učini hormonska analiza (FSH,LH,E2, Prl) po mogućnosti mjesec dana po prekidu ove nadomjesne terapije. Daljnji postupci obrade Vaših smetnji ovisiti će o rezultatu ovih pretraga.
Ukoliko želite možete se obratiti na Odjel za neplodnost Bolnice Sveti Duh u Zagrebu, na tel 01 3712 109 gdje se možete naručiti na hormonsku analizu i pregled ultrazvukom u boji koji će jasno prikazati izgled Vaših ginekoloških organa i pojasniti Vaše nedoumice.