Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Endometritis


Autor Poruka

ella24

28.06.2013. 15:50

Poštovani, Iako sam rodila prije 5 godina i nikada nisam imala problema sa maternicom , sada se već godinu dana ne mogu izlječiti od Endometritisa, stalno imam upaljenu maternicu i gnoj u njoj terapija su mi konstantno Medazol tablete i Vaginalete papa rađen 26.03.rezulatati Bacillus vaginalis, upala, Leptotrix vaginalis. Poslije terapije opet nije bilo kako treba i naravno dobila sam ponovno jednaku terapiju.14.5, sam dobila i upalu jajnika te za terapiju dobila Azitromicin Lek i Arilin rapid, nakon te terapije došla na kontrolni pregled 10.06. opet Endometritis (endometrij 11mm-edem) opet terapija Medazol tablete i Medazol vaginalete 7 dana. Inače sam na hormonskim tabletama kontracepciji yaz , no ni one mi ne reguliraju mjesečnicu kako treba, iako doktor kaže da je maternica skurena poslije tolike upale da nema šta izaći van i neka samo pijem yaz tablete. Tako sam i sada uradila znači terapiju Medazolima sam završila i od 21.06 svaki dan krvarim , ujutro popijem Yaz i krvarenje se do večeri smiri ujutro ispočetka. Iskreno umorna sam od toga svega , doktor samo govori da se ne mogu riješiti endometritisa zbog stresa, i ako se ne smirim da će se to stalno ponavljati jer mi je aktivator za baketriju stres ništa drugo jer upala dolazi iznutra , a ne izvana. Ne razumijem se previše u medicinu naravno nije mi to posao, ali zar ne postoji neko rješenje za tu konstantnu bol i krvarenje iz maternice? Nažalost moj doktor je zbunjeni koliko i ja i ne može vjerovati da me ne može izlječiti od toga jer na kraju svake terapije idem na kontrolni pregled i on završi opet sa novom terapijom.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.06.2013. 18:00

Savjetujem za početak da napravite cervikalne briseve i urinokulturu. Ako su opetovane upale to je dijagnostika izbora.

Mirela2011

15.01.2022. 16:15

Poštovani, uradila sam danas histeroskopiju maternica je normala, ali se sumnja na upalu, dobila sam terapiju antibioticima 5 dana i u narednom ciklusu još 7 dana. Ja ndmam nikakve simptome upale, svi brisevi su sterilni, uradjena je biopsija i nalaz je poslan patologu i bice gotov za 10 dana.
Kako se nakon terapije moze znati da li jos uvek ima upale ako je uopste bilo, mora li se ponovo raditi histeroskopija ili postoji drugi nacin?
Kada se nakon teraoije moze planirati trudnoca?
Pozdrav

Mirela2011

15.01.2022. 16:15

Samo još da pitam da li se histeroskopom može vidjeti stanje jajnika, da li je upala otišla i na jajnike, da li ima priraslica i jesu li prohodni?
Veliki pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2022. 23:35

Histeroskopijom se ne može vidjeti stanje jajovoda. Za to je potrebno uraditi histerosalpingografiju. Nalaz patologa je najmjerodavniji. Po tom će se nalazu znati radi li se o upali. Ako će nalaz biti uredan, možete odmah početi raditi na trudnoći.

Mirela2011

17.01.2022. 11:40

Poštovani, hvala Vam na odgovoru!
Ako je u pitanju upala, kako se ona lječi, da li je dovoljno ispiti antibiotik koji sad pijem i od idućeg ciklusa još jedan? Kako se može znati je li izlječena?

Ivo Balenović, dr. med.

17.01.2022. 21:25

Antibiotik je dovoljan. Nalaz patologa će pokazati točnu dijagnozu i prema tome će se dalje postupati.