Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jajnici


Autor Poruka

Ivanaj18

26.08.2020. 18:45

Postovanje, imam jedno pitanje...ovako prosli tjedan imala sam upalu mjehura te mi je doktorica prepisala atibiotik, medutim jucer sam imala spolni odnos i osjetila jaku bol na desnoj strani. Nisam sigurna dali je to jajnik ili nesto drugo. Moze pomoc?

Ivo Balenović, dr. med.

27.08.2020. 12:35

Poštovana, bol na desnoj strani može biti uzrokovana mnogim stvarima. Može biti od jajnika, ali može biti i od mokraćnih puteva, bubrežnog kamenca... desno je i slijepo crijevo.

Sara39

02.01.2022. 00:00

Poštovani, naime molila bih vas informaciju, imam 39 godina, te dijagnozu pcos, prošla sam od vanmaternicne do induciranog pobačaja u 20 tjednu trudnoce prije par mjeseci , oduvijek se borim s neredovitim ciklusima, uz terapiju duphastonom ciklusi su uredni, no zadnja 3 ciklusa su produzenog krvarenja skroz do 15 dana ciklusa, ponekad u vidu samo smeđeg iscjetka, ponekad u vidu bas svježe krvi, redovito idem na preglede, te sam imala nekoliko uzv od tog pobačaja zadnji je bio 16.11., bas iz razloga tog produzenog krvarenja, na kojem mi je rečeno da je uterus uredne veličine i građe, također i oba jajnika ali uz rubno dosta smještenih cisti, te da je uzrok anovulacijskih ciklusa hormonske prirode, ono što se meni desava unazad 10 dana počelo neposredno prije zadnjeg ciklusa je to da me jako bode desni jajnik, kao da zateže te se bol ponekad očituje kroz cijeli donji dio trbuha i leđa, a bol je tupa ali traje tokom cijelog dana, da li smatrate da je potrebno opet raditi uzv, s obzirom da sam zadnji radila prije mjesec dana, ili i to može biti pod djelovanjem hormona, pa da stvara bol u trbuhu, hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

02.01.2022. 13:00

Poštovana, bol je vrlo nespecifičan simptom pa može biti uzrokovan mnogim stvarima. Prema opisanom može se raditi o bubrežnim kamencima ili upali urinarnog trakta. Obzirom da je na desnoj strani treba razmisliti i o slijepom crijevu. Savjetujem analizu urina i pregled urologa i kirurga.

ketty3

16.01.2022. 23:35

Poštovani, imam 27 godina, uredne cikluse uz bolne ovulacije. Naime unazad 5-6 dana imam bolove slične ovulaciji na lijevoj strani donjeg dijela trbuha u projekciji jajnika. Bol krene ujutro i traje cijeli dan nije jaka no iritirajuća je. Boli me kad sjednem, kad se dignem odnosno svaki put kad pritisnem zdjelicu i kad u tom dijelu stisnem rukom trbuh. Ostalih simptoma nemam. Stolica, mokrenje uredni, temp i iscjedak nemam. Nedavno sam imala upalu bubrega i popila klavocin i to se smirilo. Isprva sam mislila da je ovulacijska bol no to mi uobičajeno prođe kroz 24 sata a ovo traje već 5-6 dana. LOM kaže u projekciji jajnika ne znam je li takva bol moguća od jajnika? Nedavno sam radila ginekološki uzv i sve je bilo potpuno uredno. Molim mišljenje. Hvala, Lp

Ivo Balenović, dr. med.

17.01.2022. 21:25

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi. Moguće da je ovulatorna bol (ako je došlo do jačeg krvarenja prilikom ovulacije, bol može biti intenzivna i potrajati duže od uobičajenog), bol može biti posljedica upale mokraćnih puteva ili bubrežnog kamenca, ali i problemi s kralježnicom se mogu reflektirati u tom području.