Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Engerix-B


Autor Poruka

Mirna

12.02.2002. 09:58

Poštovana dr.Kupešić
Zbog dijagnoze Mb. von Willebrand, moja liječnica mi je preporučila cijepljenje protiv hepatitisa – B. kao mjeru predostrožnosti. Do sada sam primila dvije doze cjepiva Engerix-B 20 mcg i.m., a treću dozu bi trebala primiti u lipnju. Spec. epidemiolog mi je preporučio da u tom vremenu izbjegavam trudnoću, ali je napomenuo da u slučaju trudnoće, treću dozu neću niti primiti, odn. da čak treća doza nije niti potrebna, neovisno o trudnoći. Molim Vas da mi odgovorite:
1.mogu li odmah po primitku treće doze pokušati ostvariti trudnoću, ili je potrebna neka pauza
2.mogu li imati kakvih problema ako se to dogodi prije treće doze
Srdačan pozdrav. Hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.02.2002. 22:06

Poštovana,
Ukoliko ste u mogućnosti, trebalo bi konzultirati specijalistu epidemiologa i/ili specijalistu infektologa od kojeg primate cjepivo kako bi Vam odgovorio na Vaša pitanja. Naime, u privitku cjepiva postoje detaljni podaci vezani uz uporabu cjepiva kod pacijentica koje planiraju trudnoću. Prema mojem saznanju bilo bi poželjno završiti primjenu treće doze cjepiva prije planiranja trudnoće, a poželjan razmak između zadnje doze cjepiva i zanošenja bio bi od jedan do tri mjeseca.