Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


enterococcus faecialis


Autor Poruka

Bond

12.09.2008. 15:30

Poštovanje,
potreban mi je savjet.
Rodila sam 22.07 ove god. 8 dan nakon rođenja djeteta otišla sam na more gdje sam mirovala. Pošto to mjestu još uvjek nema vodovoda, pitku vodu kupujemo i stavljamo u cisterne.
Naša cisterna je prije toga bila dobro oprana i dezinficirana, pa smo onda naručili pitku vodu. Na moru sam ostala sa djecom i suprugom do 23.08.
28.08 sam primjetila u popodnevnim satima sa mokrim u manjim količinama te sam počela osječati peckanje i bol kod mokrenja, nisam imala ni zimicu ni tresavicu. u nekoliko navrata sm imala i upale mjehura. Bila sam i kod urologa tu večer i poslije pregleda mi je propisana sljedeča terapija: cefalin 2x1 tbl inače sam alergična na penicillin. To mi je dala u dogovoru s ginekologom koji je bio dežuran tu večer, jer dojim djete.
Počela sam piti cefalin, ali nakon pola sata kako sam popila antibiotik osjetila sam da mi jače lupa srce, te se jače preznojavam. 5.9. sam bila na kontroli i rekla doktorici koje sam tegobe imala kad sam pila antibiotik, no ona mi je svejedno produžila dozu antibiotika i poslala me da dam urinokulturu. danas mi je došao nalaz da imam enterococcus faecalis.
Moje sljedeče pitanje Vama je da li ta bakterija može preči na djete koje dojim? Koliko dugo smijem piti antibiotik,pošto dojim i da li ču morati prestati dojiti?

Miro Šimun Alebić, dr. med.

18.09.2008. 11:10

Poštovana,
preporučio bih da terapiju nastavite prema antibiogramu koji se nalazi na u sklopu nalaza urinokulture.

euro12

23.05.2019. 23:25

Poštovanje.
Nakon nesnosnog svraba, pečenja i crvenila vagine , liječenje Candide koja nije ni postojala, urađen mi je vaginalni bris. U pitanju je Enterococcus faecalis . Nalaze sam dobila na kućnu adresu, a 31.5 imam termin kod ginekologa. Pitanje , koliko je opasna bakterija s' obzirom da nije liječena od početka , već se vuče nekih 3 mjeseca ? Tek ću od 31.5 dobiti terapiju. U zadnjih par dana sam i povraćala i imam probleme sa želudcem , također i u urinu je povećan broj leukocita, pa se bojim da se to još više proširilo. Da li čekati 31.5 , ili otići porodičnom doktoru, ako je terapija hitna?
Hvala i veliki pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

24.05.2019. 09:30

Poštovana, enterokoki su bakterije koje žive u probavnom sustavu, a često nastanjuju rodnicu. Bakterije pod određenim uvjetima mogu postati patogene. Bakterija rijetko izaziva veće komplikacije i jedna je od najčešćih uzročnika infekcije urinarnog sustava. Savjetujem da uradite urinikulturu. Samo ako je broj bakterija značajan potrebna je antibiotska terapija.